19 Temmuz 2016 Salı

20.Güncel Mobil Uygulamaları:



GRADECAM NEDIR? NE İŞE YARAR?

Gradecam en basit anlatımıyla optik okuma programıdır. Bu uygulama telefon ya da bilgisayarınızın kamerasıyla çalışmaktadır. Kullanımı oldukça basit olan bu uygulama özellikle eğitimciler için büyük kolaylık sağlamaktadır.

     Gradecam uygulamasını indirdikten sonra kolaylıkla kullanabiliriz. Bu uygulama sayesinde öğrencilerin notlarını herhangi bir ortama kolaylıkla transfer edebildiğimiz gibi sınav sonuçlarını diğer hocalarla paylaşıp değerlendirme yapma imkanı da sunmaktadır. Yine bu sonuçları velilerle de paylaşabilir iş birliği içinde olumlu dönütler alabiliriz. Ayrıca yine bu uygulama öğretmenlere zaman açısından da önemli tasarruflar sağlayacaktır.
www.gradecam.com



EVERNOTE NEDIR ? NE İŞE YARAR?

Evernote bir not alma uygulamasıdır. Not alınan bilgiler evernote yazılımına ait sunucularda saklandığı sadece bilgisayarınızdan değil aynı zamanda internete girebildiğiniz herhangi bir ortamdan notlarınıza ulaşabilmektesiniz. Evernote içinbelirli bir not alma stili olmadığı için webcamınızdan çektiğiniz bir fotoğrafa el yazınızla not almanız mümkün.

      Evernote bir not alma yazılımıdır diyebiliriz. Evernote ile aldığınız notların biçimi yalnızca metin notu olmak zorunda değil. Mürekkep notu seçeneğiyle el yazınızla not alma veya  webcam’den resim çekip resim olarak not eklemesi yapılabiliyor.
Kilit nokta eklediğiniz notlara heryerden ulaşabiliyor olmanız.Eklediğiniz notlar Evernote sunucularında saklanıyor.

DROPBOX NEDIR?NE İŞE YARAR?

DROPBOX, ŞU SIRALAR ADINDAN SIKÇA SÖZ ETTIREN, ALANINDAKI GELIŞMELERE VE IYILEŞTIRMELERE PARALEL OLARAK KENDINI YENILEYEN BIR PROGRAM. SON ZAMANLARIN EN KAYDA DEĞER VE PRATIK TEKNOLOJISI BULUT DEPOLAMA (CLOUD COMPUTING)’ NIN EN GÜZEL KULLANIMLARINDAN BIRI.
DROPBOX’I EN BASIT HALIYLE, BIR DOSYA PAYLAŞIM PLATFORMU OLARAK TANIMLAYABILIRIZ. YILLARDIR RESIM, MÜZIK, DÖKÜMAN YA DA SIK KULLANDIĞIMIZ DIĞER BIRÇOK DOSYAYI IÇINDE DEPOLADIĞIMIZ FLASH DISKIN SON VE EN GELIŞMIŞ HALIDIR DROPBOX. FLASH DISKTEN  FARKIYSA  YANIMIZDA TAŞIMAMIZI VE UNUTMUŞ OLMA IHTIMALINDE KAYGILANMAMIZI GEREKTIRMEZ SADECE BU UYGULAMADAN FAYDALANABILMEK IÇIN TEK ŞART; ONLINE OLMAK.

İŞIN GÜZEL TARAFI, ÖRNEĞIN IŞ BILGISAYARINIZDA YAPTIĞINIZ ÇALIŞMANIN EV BILGISAYARINI AÇTIĞINIZDA EV BILGISAYARINDA YER ALAN DROPBOX KLASÖRÜNE EŞLENMESIDIR YANI DROPBOX SUNUCULARINDA YER ALAN DOSYLARIN SIZIN BILGISAYARINIZA INMESIDIR.
ÖZELLIKLE BIRDEN FAZLA CIHAZ ÜZERINDE ÇALIŞAN PROFESYONELLER IÇIN OLDUKÇA PRATIK BIR ÇÖZÜM.  EVDE BAŞLA IŞTE BITIR YA DA IŞTE BAŞLA EVDE BITIR.
DIĞER ÖNEMLI BIR ÖZELLIKSE OLUŞTURDUĞUNUZ DOSYALARI BAŞKALARIYLA PAYLAŞABILMENIZ. HER NE KADAR WETRANSFER DAHA RAHAT BIR PAYLAŞMA YÖNTEMI GIBI GÖRÜNSE DE DROPBOX ÇOK DAHA IŞLEVSEL BIR ÇÖZÜM.

ıTUNES U  NEDIR? NASIL KULLANILIR ?

EĞER ÖĞRETMENSENIZ ITUNES U ILE BIR KURS AÇABILIR, KURSA AIT TÜM ONLINE EĞITIM MATERYALLERINI PAKET HALINDE KURSA KATILANLARA SUNABILIR, KURSIYERLERINIZLE ETKILEŞIM IÇINDE BULUNABILIRSINIZ. OLUŞTURDUĞUNUZ ONLINE KURS IÇERISINE VIDEOLARI, E-KITAPLARI, APPSTORE DA YER ALAN UYGULAMALARI, KENDI NOTLARINIZI YERLEŞTIREBILIRSINIZ.  BÖYLECE ÖĞRENCINIZ INTERNETIN OLDUĞU YER HERDE BU KURS PAKETINIZI AÇIP, SIZIN SUNDUĞUNUZ IÇERIKLERE ANINDA ULAŞABILECEKTIR. AYRICA KURSUNUZA DAHIL OLAN ÖĞRENCILERINIZE PUSH NOTIFICATION DENILEN, ANLIK MESAJLAR GÖNDEREREK ONLARLA ANINDA ETKILEŞIME GEÇEBILIR, KURS PAKETINIZDEKI GÜNCELLEMELERDEN ANINDA HABERDAR EDEBILIRSINIZ.

 KURSA KATILAN ÖĞRENCILER, SUNULAN EĞITIM MATERYALLERI LISTESINDEN TAMAMLADIKLARI BÖLÜMLERI IŞARETLEYEBILIRLER.
Sunulan eğitim materyallerini izleyen öğrenciler istedikleri notları albilirler. iTunes U bu notları, girildikleri lokasyon bilgileri ile beraber Notes (notlar) alanına kaydeder.
Öğrenciler, aldıkları tüm notları (bu notlar video, kitap veya bir makaleye ait olabilir farketmez) notes (notlar) sekmesinde görürler.

Artık öğrenciler ödevlerini doğrudan iTunes U aracılığıyla kolayca teslim edebilirler. Üstelik iTunes U’da yerleşik olarak bulunan not verme özelliği tüm sınıfınızın ilerlemesini bir bakışta takip etmenizi sağlar.Açıklama araçları sayesinde öğrenciler iTunes U’dan ayrılmadan bir PDF’e kolayca işaretler ve yorumlar eklemek için bir kalemi veya parmaklarını kullanabilirler.

19.Arttırılmış Gerçeklik Uygulamaları:

 Spacecraft 3d nedir, ne işe yarar?

 Yaptığı faaliyetleri kitlelere anlatmak ve uzay bilimini sevdirmek amacıyla mobil platformlara yatırım yapan NASA, yeni uygulamasını iOS kullanıcılarının beğenisine sundu. Spacecraft 3D adlı uygulama NASA altında faaliyet gösteren Jet Propulsion Laboratory tarafından geliştirildi. Uygulama, NASA'nın bugüne kadar geliştirdiği uzay araçlarını 3D animasyon olarak yakından tanıma fırsatı veriyor. Hali hazırda Mars yolculuğuna çıkacak Curiosity ve GRAIL programında kullanılan Ebb and Flow adlı araçları animasyon olarak kullanıcılara tanıtılıyor. Artırılmış gerçeklik sayesinde uygulama, cihazın kamerasını kullanarak örneğin odanızdaki bir kağıt üzerinde bu araçların animasyonları oynatılıyor. Böylece sanki odanızda araçları inceliyormuşsunuz havası yaratılıyor. Bunun dışında kendi fotoğrafınızı araçların görsellerine yerleştirmek gibi bir özelllik daha bulunuyor.

http://www.donanimhaber.com/mac-os-x/haberleri/NASA-iOS-cihazlari-icin-Spacecraft-3D-uygulamasini-yayinladi.htm


Anotomy 4D nedir, ne işe yarar, eğitimde nasıl yararlanılır?


 Eğitim ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarını birleştiren bir uygulama olan 4D Anatomy uygulaması bir android uygulamasıdır. Android işletim sistemli tablet veya akıllı telefonunuza google playden öncelikle 4D Anatomy uygulamsını indirip kurun. Sonra aşağıda verdiğimiz resmi uygulamaya gösterin, isterseniz resmi yazıcıdan çıktı alarakra her yerde kullanabilirsiniz. uygulama çalışmaya başlayacak ve size insan vücudundaki her türlü sistemi gösterecek. Örneğin damarlar, üreme sistemi veya iskelet sistemi gibi. Bu ücretsiz uygulama ve basit yazdırılan görüntünün sayesinde, Anatomi 4D öğrenciler, öğretmenler, tıp uzmanları ve insan anatomisinin bir interaktif 4D deneyimi içine vücuda hakkında bilgi edinmek isteyen herkes taşır. Görme çarpıcı ve tamamen interaktif, Anatomi 4D 21. yüzyıl eğitim için mükemmel bir araç yaratmak için genişletilmiş gerçeklik ve diğer son teknolojileri kullanır. Yani çok fazla bir uygulama daha, Anatomi 4D deneyimi bizim organları, iskelet, kaslar ve vücut sistemlerinin mekansal ilişkileri ortaya, insan vücudunun ve kalbin içinde bir yolculuğa izleyiciler alır. Bu basit kullanımlı 3-boyutlu bir öğrenme ortamı her zaman sınıfta ya da kullanım için mükemmeldir. DAQRI tarafından tasarlanan, Anatomi 4D uygulaması size sağlar: • hakkında bilgi edinin ve karmaşık ayrıntılı insan vücudu ve kalbi keşfetmek Örneğin, sadece iskelet, kas, ya da solunum sistemini odaklanmak böylece •, bireysel çeşitli organ sistemlerini vurgulayın • ileri geri bir erkek ve kadın bedeni arasındaki görünümünü değiştirme • derinlemesine her organ veya vücut parçası yaşamaya yakınlaştırma • Yeni kalp hedef de dahil olmak üzere yeni görüntü hedefleri kullanın (bu yeni uygulama sürümü hala orijinal görüntü hedef destekler) • İnsan anatomisi hakkında
ilham alın!

http://egitimteknoloji.net/2012/12/4d-anatomi-mobil-uygulamasi/




Quiver.


Quiver, özellikle küçük yaş gruplarında 3 boyutlu düşünme becerisi kazandırmak için kullanılabilecek arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle oluşturulmuş bir uygulama. Quiver uygulamasının web sitesinde çeşitli boyama kağıtlarını bulunuyor. Boyamalardan bir kaçı ücretsiz. İstediğiniz boyamayı çıktı alarak, istediğiniz boya kalemi ile, istediğiniz renkte, desende, hatta üzerine yazılar da ekleyerek boyama kağıdını tamamlıyorsunuz. Sonunda kağıda Quiver uygulaması yüklü olan tablet ya da akıllı telefonunuzla baktığınızda, sizin eklediğiniz boya, desen ve yazılarla birlikte, resminizin 3 boyutlu hale geldiğine, adeta “canlandığına” şahit oluyorsunuz. 
http://www.egitimdeteknoloji.com/dersimiz-artirilmis-gerceklik/

13.Infografik

1468954341
easel.ly

7 Temmuz 2016 Perşembe

2.KARE BULMACA



                                                                 


                                                                       ÇÖZÜM

22 Haziran 2016 Çarşamba

3.ÇENGEL BULMACA







                                                                  ÇÖZÜM


1.KONU ANLATIMI:Temel Kavramlar

Depar Tası/ Zemınden hafıfçe yuksek yuzme yarısının başladıgı yer.

Kulvar/ Yuzuculerin yuzdugu,yarısdıgı genisliginin iki bucuk metre oldugu koridordur.
.
Bes metre bayragı/ Sırt ustu yuzme teknıgınde yuzucunun kulvarın sonuna yaklastıgını belırten ısarettır.

T cızgısı/ Yuzucunun dogru bır duzlemde yuzmesını saglayan ve cızgının t sekline geldiginde takla donus girisine baslamasını belirten isaret
.
Mayo/ Yuzuculerin havuzdaki giysisidir.Mayolar son yıllarda su daki sürtünmeyi en aza indirecek kumaslardan yapılmaktadır.

Bone / Yuzuculerın kafalarına taktığı silinkonlu bir materyaldir.Amacı sudaki surtunmeyi en aza indirmek.

Pullboy/ Sıkıstırılmıs sungerden yapılmıs ,yuzuculerin suda bacak aralarına sıkıstırıp bacakları suya giris seviyesinde sabit durmasını saglayan materyaldir. Sudaki kol antrenmalarında ve teknik antrenmalarında kullanılır.

El Paleti/ Suda kol cekisindeki direnci arttıran bir materyaldir. Teknik  gelistirmek ve kol kuvvetini arttırmak icin kullanılır.

 Palet/ Suda hızlanmayı kolaylastıran   bir materyaldir. Yuzucuye teknik antrenmanlarda ve bacak kas kuvetini kazandırmada yardımcı olur
.

Board/ Sunger yapısı olan suda batmayan yuzucularin ayak antrenmanlarında kullandıkları materyaldir.

19 Haziran 2016 Pazar

12.KELİME BULUTU

1.KONU ANLATIMI:YÜZME STİLLERİ

Serbest Yüzme Tekniği
Yüzme teknikleri içinde en çok kullandığımız ve öğrenilmesi diğerlerine göre daha kolay olan serbest yüzme tekniğinin öğrenilmesi birkaç farklı antrenmandan sonra öğrenilmesi oldukça basittir. Tabi bu süreç kişiden kişiye değişmektedir.

Serbest Yüzme Nefes Alma ve Nefes Verme
Serbest yüzme tekniğinde öncelikli olarak çalışmamız gereken teknik nefes alma ve nefes verme tekniğidir. Ağzımızla aldığımızı havayı ( oksijeni ) burnumuzla ile suya tahliye etmektedir. Bunu çalışmayı ilk demenizde yaparken, biraz zorluk çekseniz de kısa sürede üst solunum yollarını başınız suyun içindeyken kullanmayı daha iyi kavrayacaksınız.
Serbest Yüzme Streamline
Serbest yüzme tekniğinde önemli olan bir diğer hususta duruştur. Bu teknikte vücudumuz suyun en üst seviyesinde olmalı, bu duruşu yakalayabilmek için streamline dediğimiz tekniği uygulamalıyız. Nedir bu streamline kısaca açıklaması suda kayma, suyun akış çizgisini hissetme veya yakalamaktır. Aşağıdaki görselde de görüldüğü gibi kollar ve bacaklar kapalı, baş kolların arasında vücudumuzu kalçadan bacakları geriye, kalçadan kolları ileriye doğru uzatarak streamline oluşturabiliriz. Streamline ile daha detaylı çalışmaları yüzme eğitimlerimizde öğretilmektedir. Bu arada streamline diğer tekniklerde de uygulanmaktadır.
Serbest Yüzme Ayak Vuruşu
Sırada serbest yüzme tekniğinde ayak vuruşu nasıl olmalı? Bu teknikte bacak vuruşları kalçadan sağlanmalıdır. Bacağımıza vereceğimiz hareketin başlangıç noktası kalçamızdır. Bu ayak vuruşunu yaparken dizleri sıkmada ve çok bükmeden yapmalıyız. Özellikle ayak bileğimiz ayak parmaklarımız karşıyı göstermelidir. Aşağıdaki görselde bunu görebilirsiniz. Unutmayın yüzmede ayak vuruşları itişi gücünü sağlar kollar ise çekiş gücünü sağlamaktadır. İyi bir ayak vuruşu ile daha hızlı yüzebilirsiniz.
Serbest Yüzmede Rotasyon
 Yüzme esnasında nefes alma evrelerinde ve yüzerken vücudumuz her kolda rotasyon yapmalı, yani yüzerken nefes almada vücut sabit değil rostasyon yaparak ilerlemelidir. Serbest yüzmede doğru yapacağınız bu hareketle daha rahat bir oksijen alarak daha hızlı ilerleyebilirsiniz. Serbest yüzme tekniğinde iki yöne rotasyon sağlanmaktadır. Sağa rotasyon ve sola rotasyondur. Aşağıdaki görselde görüldüğü üzere sağ kol önde rotasyon çalışması yapılmaktadır. Rotasyon ile farklı çalışmalarda söz konudur.
Serbest Yüzmede Kol Çekişi
Kol çekişi üç aşamadan oluşmaktadır. Sırasıyla şöyle ki;
  • Suyu Yakalama
  • Suyu Çekme
  • Suyu İtme
Serbest yüzmede kol çekişleri omuz izasında olmalıdır. Kol çekişinde birinci hamle avuç içi ile suyu yakalama, ikinci hamle suyu çekme, üçüncü hamlede itmedir. Aşağıdaki görselde de görüldüğü gibi olmalıdır.


Sırt Üstü Yüzme Tekniği
Serbest yüzme tekniğinin tam tersi gibi bilinen sırtüstü yüzme tekniği arkaya kol atarak yüzme tarzı denilir. Bu teknik serbest stilden sonra daha kolay öğrenilmektedir.
Sırtüstü yüzme  ilk olarak 1912 yılında Stockholm Olimpiyat Oyunları sırasında Amerikalı yüzücü Hebner tarafından yapılmıştır. Yarışı kazandığı için yenilikçi tekniği çok ciddiye alınmıştır. Uzun zaman sırt üstü yüzülmeye devam edildi.Sırt üstü yüzme suyun üzerinde sırt üstü yatarak yapılmaktadır.Eller baş hizasına gelir ve geriye doğru ayaklar yardımıyla ilerlenir.Sırt üstü yüzerken insanın kendisini rahat bırakması gerekir.
Sırt üstü yüzenler yüzmeye başlarken ayaklarını ve de ayak parmaklarını suyun altında tutmalıdırlar. Ayrıca isminden de anlaşılabileceği gibi sırtları üzerinde kafaları yukarda yüzmeleri gerekir. Yüzücüler start aldıktan sonra 15 m kadar su altında yüzme hakkına sahiptir.
Sırt üstü yüzerken belin dik bir şekilde tutulması , ayak çırpmayı da kolaylaştırır.Parmak uçları gergin bir şekilde ayak çırpmak doğrudur.Kolları geriye doğru atarken avuç içleri dışa dönük olması kolaylık sağlar. Baş geriye atılabileceği gibi , çoğu iyi sırt üstü yüzücünün çenesi vücuduna yani aşağı doğru yüzdüğü görülmüştür.


Kurbağlama Yüzme Tekniği
 Yüzme müsabaka stilleri içerisinde en yavaş olanıdır. Bunun nedeni vücudun su yüzeyiyle  yatığı açının geniş olması ve buna bağlı olarakta sürtünmenin fazla olmasıdır.

Kurbağalama bacak hareketinin uygulanması:

Pasif hareket: Kaymanın ardından bacaklar omuz genişliğinde açılır ve dizler hafif bükülü olarak topuklar kalçaya doğru çekilir. Topuklar kalçaya geldikten hemen sonra ayak tabanlarıyla suyu itebilmek için, dışa doğru rotasyon yapar.
Aktif hareket: Dizler hafif bükülü topuklar kalçaya doğru çekilmiş durumda iken ayaklar dışa doğru çevrilir ve ayak tabanlarıyla su yandan arkaya doğru kuvvetlice itilir. Aktif hareketin sonunda bacaklar birleşerek düz bir pozisyona gelir ve bir sonraki harekete başlayana kadar bir süre kayma pozisyonunda kalır.

Kurbağalama kol hareketinin uygulanması:

Aktif hareket: Kollar düz bir şekilde ileriye uzanmış durumdadır. Ellerin dışa doğru rotasyon yapması ile birlikte, kollar kollar dirsekten hafif bükülür ve kollar 90 dereceye gelene kadar suyu çekmeye devam
eder. Bu pozisyondan hemen sonra dirsekler göğüs altında birleşir ve avuç içleri dışa doğru eller ileriye bakar durumdadır.
Pasif hareket: Kollar öne doğru omuzla birlikte uzatılır ve eller ileriye bakar. Kollar düz bir hale gelene kadar pasif evre devam eder.
Kurbağalama Yüzmede Nefes Alıp Verme Tekniğinin Uygulanması:
Nefes alma kolun suyu çekmesinin son kısmında yapılmaktadır. İlerlemenin etkili olması için nefes alındığında başın suyun dışına çıkarılmaması gerekmektedir.


Kelebek Yüzme Tekniği
Kelebek stilde diğer stillerden daha fazla aşağı ve yukarı hareket vardır. Bu hareketler 3 ana faktörden oluşur; Ayakların aşağıya hareketi, kalçayı yukarı kaldırır. Kolların öne doğru savrulması, baş ve omuzları aşağı doğru çeker. Kol çekişinin ilk kısmı, baş ve omuzları yukarı kaldırır. Yüzücüler, kelebek yüzme tekniği  çalışırken antrenmanlarda bazı anahtar noktalara dikkat etmelidir. Önemli itiş sağlayan kuvvetli ayak vuruşunun teknikte dengeyi sağladığı noktası gibi, yüzücüler çalışmalarda becerili ve hızlı olabilmek için kelebek dolphin vuruşlara yoğunlaşmalıdır.
 Her bir vuruş hareketinde vücut sürekli pozisyon değiştirdiğinden, kelebek yüzüşü için tek bir vücut pozisyonundan söz etmek yararsızdır. Birincisi, kol hareketinin en itici aşamalarında vücut olabildiğince düz bulunmalıdır. Kol hareketinin iç süpürmesi esnasında bacakları yukarı getirmek ve yukarı süpürmesi esnasında fazla derine itmemek sayesinde yerine getirilir
 İkincisi, kalça ilk aşağı vuruş hareketinde yüzey boyunca yukarı ve ileri doğru hareket etmelidir. Bu yerine gelmezse, vuruş yeterince itici olmamış ya da akış çizgisi biçimine sokmada gereken fonksiyonu yerine getirmemiş demektir.
Üçüncüsü, ikinci vuruşu kalçayı su seviyesinin üzerine çıkaracak kadar kuvvetli olmamalı, yoksa kolları geri kazanma hareketi engellenmiş olur. Ancak sadece kalçayı su seviyesinde tutmaya yetecek kadar güç kullanmak gerekir.
NEFES ALMA
Kolların yukarı süpürme hareketi esnasında yüzücünün yüzü su yüzeyinin üstüne çıkmalı, bu hareket tamamlanırken yüzücü ileri doğru nefes almalıdır. Kolların geri alma hareketinin ikinci yarısında baş tekrar suya girmeli ve nefes almadan geçen vuruşların kolu geri kazanma süreci de su içinde bulunmalıdır. Nefes alma hareketi, kolların dışa süpürmesi esnasında başlar, yukarı süpürme esnasında başlamaz. Kolu suya girerken yüzücü aşağıya doğru bakar. Yüzücü kolun yukarı süpürme hareketi esnasında başını su üstüne çıkarmak için dış süpürme ve iç süpürme esnasında kafasını kaldırmalıdır. İçeri süpürme sonunda baş suyu yarmalı ve su üstünde kalmalıdır. Burada, yukarı süpürme ve kolu geri kazanma hareketinin ilk yarısında nefes alınır; önemli nokta ise yüzücünün kolu suya girmeden önce başı suya girmelidir.
Kaynakça: ATA YÜZME SPOR KULÜBÜ